Süre: : 60-70 dk.
Malzemeler:
• 2,5 su bardağı un,
• 1 adet yumurta,
• 1 su bardağı yoğurt,
• 1 su bardağı margarin,
• 1 paket kabartma tozu.
İÇİ İÇİN:
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
• 1 adet portakal kabuğu rendesi,
• 1 tatlı kaşığı tarçın.
?zURUBU İÇİN:
• 4 bardak toz şeker,
• 3,5 su bardağı su,
• 1 adet portakal suyu,
• Yarım limon suyu.
Hazırlaniş:Erimiş margarini,yoğurdu ve yumurtayı bir kaptakarıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu da ilave edin.Hamuru kulakmemesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya bölüp 2cm. kalınlığında açın.bir kapta ceviz içini,tarçını,portakal kabuğurendesini harmanlayıp açmış olduğunuz hamurların içine koyup ruloşeklinde sarın.Önceden yağlanmış tepsiye kalın dilimler halinde kesipyerleştirin.200 derecelik fırında pişmeye bırakın.?zerbeti için,birkaba suyu,şekeri,limon ve portakal suyunu koyup kaynatın.?zurupılıdıktan sonra tatlının üzerine döküp servis yapın.