MalzemelerKek Malzemeleri:4 yumurta
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
yarım paket vanilya
1 /4 su bardağı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 /4 su bardağı su
Beyaz Krema 1 lt süt
3 kahve fincanı un
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Çikolata Krema300 ml süt + 200ml su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
YapılışıBeyaz Krema :Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çelik tencerede , tahta kaşık kullanarak karıştıra karıştıra koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ilıdıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin. Kullanacağınız zaman dolaptan çıkarıp yüksek ayarda mikserle çırpın.
Çikolata Krema: Tüm krema malzemelerini karıştırın ve pişirin.Soğuduktan sonra mikserle çırpın.
Kek Yapımı:Yumurta beyazlarını şekerle birlikte ,karbeyaz olup koyulaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta açık limon sarısı olana kadara çırpın ve yumurta beyazı karışımına ekleyin.Suyu ekleyerek. Ayrı bir kapta un , kakao, kabartma tozunu karıştırın ve eleyerek yumurta karışımına ekleyin ve tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırın.Küçük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek hamurunu eşit bir şekilde dökün . Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 -15 dakika pişirin.Sıcakken fırından çıkarın ve biraz ılıyınca yağlı kağıttan ayırıp rulo halinde sarın . Tam anlamıyla soğuyunca içine beyaz kremayı sürün rulo sarın. Üstünü çikolata kremayla kaplayın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.Bir gün beklettikten sonra servis yapın.