Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Tiramisu

Gönderen Konu: Tiramisu  (Okunma sayısı 7610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ebrar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2485
  • Cinsiyet: Bayan
Tiramisu
« : Aralık 05, 2008, 05:38:35 ÖS »




Gerekli Malzemeler :

Kek için :

• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• ¼ su bardağı nişasta
• ½ su bardağı kakao
• ½ çay bardağı (küçük) sıcak su

Krema için :

• 2 + ½ su bardağı süt
• ¼ su bardağı un
• ¼ su bardağı mısır nişastası
• ½ su bardağı toz şeker
• 1 paket labne peyniri (200 gr)

Keki ıslatmak için :

• 1 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı granül kahve

Üzerine serpmek için :

• 3 yemek kaşığı kakao
*** Su bardağı ölçüsü 250 mililitreliktir.

1. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını soğukken ayırıp oda ısısına gelmeleri için yarım saat bekliyoruz. (Oda ısısına gelmiş yumurtaların beyaz ve sarısını ayırmak zor olduğu için bu yöntemi tavsiye ediyorum)
2. Fırını 170 ºC’ye ayarlıyoruz. 24 cm’lik kelepçeli yuvarlak kalıbın tabanına yağlı kağıt sererek kenar kısımlarına elimizle un gezdiriyoruz.
3. Un, kakao ve nişastayı beraberce eliyoruz.
4. Yumurta aklarını mikser ile hafifçe köpüklenmeye başlayıncaya dek (yaklaşık 1 dakika) çırparak toz şekerin yarısını ilave ediyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
5. Yumurta sarılarını ve toz şekeri başka bir kapta çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederken ½ çay bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Mayonez kıvamına gelinceye dek çırpma işlemini sürdürüyoruz.
6. Yumurta sarılarını yumurta aklarının olduğu kaba ilave ederek spatula ya da metal bir kaşık yardımı ile söndürmeden hafifçe karıştırıyoruz.
7. Elenmiş kuru karışımı da ilave ederek aynı şekilde karıştırıyoruz.
8. Hamuru kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika, fırın kapağını açmadan pişiriyoruz.
9. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutarak ikiye bölüyoruz.
10. Krema için labne peyniri hariç gerekli tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
11. Kaynama noktasına gelince ocağı kapatıp peyniri ilave ederek mikser ile 7-8 dakika çırpıyoruz.
12. Muhallebi soğurken üzerinin sertleşmemesi için arada sırada çırpma işlemini kısa süreli tekrarlayabiliriz.
13. İkiye böldüğümüz kekin taban kısmını tekrar kalıba yerleştirerek bir bardak süt içerisinde erittiğimiz kahve karışımının yarısı ile ıslatıyoruz.
14. Üzerine muhallebinin yarısını döküp eşit bir şekilde yayıyoruz.
15. Kalan yarım bardak kahveli karışım ile kekin üst kısmını ıslatıp taban kısmın üzerine kapatarak kalıbı çıkarıp muhallebinin kalanını en üste döküyoruz.
16. İyice soğuduktan sonra süzgeç yardımı ile kakao serpiyoruz.
17. Buzdolabında en az 3-4 saat soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2009, 08:16:02 ÖS Gönderen: musalli »

Çevrimdışı HİRA.

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 502
  • Cinsiyet: Bayan
Tiramisu
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2009, 02:52:40 ÖS »
çok güzel bir pasta oluyor emeğine sağlık

Çevrimdışı HİRA.

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 502
  • Cinsiyet: Bayan
Tiramisu
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2009, 02:53:38 ÖS »
bu arada acil durumlarda hazır pasta tabanı ve dolgu kreması muzlu tercihen kurtarıcı görevi görüyor tavsiye ederim ;)

Çevrimdışı ebrar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2485
  • Cinsiyet: Bayan
Tiramisu
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2009, 03:03:03 ÖS »
dolgu kreması kullanmadım ama bende hazır pasta tabanı kullanıyorum.kremayıda deneyeceğim.teşekkürler

Çevrimdışı melancholia

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 729
  • umma ki küsmeyesin
Tiramisu
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2011, 11:13:50 ÖS »




oktay ustanın hazır pasta lı tiramisu tarifi:


Tiramisu malzemeleri

2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı toz şeker
1 hazır kakaolu pasta altı
1 çay fincanı sıcak su


Krema malzemeleri;

Yarım litre süt
1 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket labne peyniri

Nescafe ve şekeri bir fincan içinde sıcak su ile karıştırın. Hazır keki enlemesine iki parçaya ayırın. kekin iki parçasını da hazırladığınız nescafeli karışımla ıslatın.

Un, şeker, süt ve yumurtayı karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocağı kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin ve telle çırparak pütürsüz olmasını sağlayın.

Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken, kek parçalarından birinin üzerine sürün. Kekin diğer yarısını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürün. Kahve ile süsledikten sonra soğuması için bekletin.


Çevrimdışı sahra cold

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4439
  • Cinsiyet: Bayan
  • ........
Tiramisu
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2011, 11:25:04 ÖS »
Pratik bir tarif olmuş teşekkürler... :ggg
 
 

Çevrimdışı melancholia

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 729
  • umma ki küsmeyesin
Tiramisu
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2011, 06:16:40 ÖS »
evet.. tembel işi tam bana göre 8)

Çevrimdışı melancholia

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 729
  • umma ki küsmeyesin
Tiramisu
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2011, 07:07:18 ÖS »
yarın komşulara yapcam abla buyur gel beş çayına  ;)

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek