Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Kıl Dönmesi Çözümü Ameliyat İle Mümkündür!

Gönderen Konu: Kıl Dönmesi Çözümü Ameliyat İle Mümkündür!  (Okunma sayısı 1218 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Kıl Dönmesi Çözümü Ameliyat İle Mümkündür!
« : Nisan 16, 2015, 11:36:04 ÖÖ »
Pilonidal Sinüs (Kıl Dönmesi) Nasıl Olur?
Başlıkta gördüğünüz Pilonidal Sinus kelimesi sorunun orjinal adı olup, halkımız arasında kıl dönmesi olarak telafuz edilmektedir. İsim kıl dönmesi olunca bir çok insanda hastalığın oluşum sürecini yanlış bilmektedir. Öyleki izlediğiniz uzman video anlatımlarında bile cilt dışına çıkmaya çalışan kılın, çıkamayıp, cilt altında toplandığı, döndüğü bu duruma kıl dönmesi dendiğini aktaranları görüyorum. Arkadaşların anlattığı kıl dönmesi değil kıl batması problemidir. Bilmiyorum neden kıl dönmesi adı verildi ama kıl dönmesi yerine kıl girmesi dense daha isabetli olurdu. Çünkü kıl dönmesinin asıl nedeni başta saçımız olmak üzere vücudumuzda bulunan kılların cilt altına girmesi, orada toplanması ile oluşur.

Sorunun Kaynağı Dökülen Saç ve Vücut Kılları: Evet değerli arkadaşlar kıl dönmesinin ana nedeni günlük saç yenilenmesi sonucu dökülen saçlar ve vücudumuzda dökülen kıllardır. Bu kıllar belki sizi şaşırtacak ama sırtınızdan kayarak kalça ve kuyruk sokumu bölgesine ulaşmakta oradan ise cildiğin yumuşak ve hassas oluşandan yararlanarak cilt altına girmektedir. Oluşan giriş deiliği yeni kılların girmesi ile devam etmektedir.

İlk Başlarda Sorun Olmaz: Cilt altına giren 5-10 kıl hiç bir sorun teşkil etmez. Fakat bu döngü biz önlem almadığımız sürece devam edeceği için cilt altında biriken kıl sayısı sürekli artacaktır. Bizi yaratan Allah öylesine güzel ve işlevli yaratmışki cildimiz giren bu kılların yabancı bir cisim olduğunu farkederek onu bir kapsül içine almaktadır. Bu sayede kıllar etrafa zarar verememektedir. O kapsül olmasa yada bazen dikkatsiz oturup, kalkma sonucu patlayabilmekte bu durumda kişi ağrı ve ateş şikayeti ile acile başvurması gerekebilir.

İltihap Akıntısı Başlar
Cilt altında biriken kıllar arttıkça insanda huzursuzluk ve birtakım kıl dönmesi belirtileri ortaya çıkmaktadır. Bunların en belirgin hali iltihap olup, sanki kocaman bir sivilce varmış gibi şişlik oluşur. Sonra bu şişlik kötü kokusu bulunan iltihap akıntısını neden olur. Bu aşamaya gelindiğinde kuyruk sokumu bölgesinde birisi giriş birisi çıkış olmak üzere 2 delik oluşur. Hayda ne deliği diyorsan aşağı bak göreceksin. :)
Kuyruk Sokumu Delik

Kıl Dönmesi Nasıl Geçer?
Bu başlığı daha çok utangaç insanlar aramaktadır. Öyleki utanma hissi onları en basit şekilde sorundan kurtulmaya teşvik eder. Üzgünüm ama gerçek kıldönmesinin tek çözüm yolu ameliyattır. İlaç, krem, bitkisel karışım kıl dönmesi için %1 bile faydası olmaz. Çünkü cilt altına giren kılların çıkartılması gerekmektedir. Çıkarılmadığı sürece yeni kılların girişi devam edecek, sürekli kötü bir kokuya neden olacaktır. Bezdirici bu durumla bir ömür boyu geçirme imkanınız yoktur.

Kıl Dönmesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Güzel soru ama yaklaşık 14 farklı pilonidal sinüs ameliyatı tekniği olduğunu bilmelisiniz. Bazıları insanı görünce korkutan cinstendir. Özellikle klasik ameliyet olarak tanımladığımız teknikler adeta insana işkence etmek için geliştirilmiş sanırısınız. Flap dediğimiz yöntemde kıl dönmesi kapsülünü çıkarmak için hastanın kalçasından 28 cm kesi yapıldığını söyleyim ama korkmayın. Bakın mesela aşağıda klasik kıl dönmesi ameliyatları bulunmaktadır.
Eski Kıl Dönmesi Ameliyatı

Mikro Sinüsektomi Devrim Niteliğinde Bir Teknik
Zaten korku ve endişe içerisinde olan kıl dönmesi hastaları yukardaki resmi görünce kalp atışı iyice hızlanabilir. Ama sakin olun içinizi ferahlatacak bilgilere geçiyorum. Op. Dr. Atilla KAYA tarafından geliştirilen kıl dönmesi mikro sinüsektomi ile sadece 2cm kesi yapılarak cilt altındaki kıllar kapsülü ile birlikte çıkarılmaktadır. Kıl dönmesi ameliyatları arasında devrim niteliğinde olan Mikro Sinüsektomi aynı zamanda eski klasik tekniklerde olan tüm sıkıntılara son veriyor.

Yüzüstü Yatma ve Pansumana Gerek Yok: Klasik ameliyatlar hastane ortamında narkoz ile yapılır. Ameliyat sonrası hasta bir kaçgün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir. En az 30-45 güne vde istirahat etmesi önerilir. Daha doğrusu yüzüstü yatması önerilir. Çünkü kalçada koçan bir açıklık yada en az 30 dikiş nasıl otursun. Mikro sinüsektomi ise yine bölgesel uyuşturma ile yapılıp, sadece 10 dakika sürmektedir. Bu işlemden sonra hasta salonda 15-30 dakika dinlenip, son bir defa kontrol edilip, evine, işine, okuluna gönderilir. İşgücü kaybı, pansuman, yüzüstü yatma vs gerekmez.

Kıl Dönmesi Mikro Sinüsektomi Nasıl Yapılır?
2cm bir alanda yapılan kesi ile kıl yumağı tekralamaması için kapsülü ile çıkarılır. Kapsül çıkarılmazsa oraya yeni kıllar girecektir. O nedenle kapsülü ile çıkarılan mikro sinüsektomi sonrası tekrarlama sadece %5 oranındadır. 10 Dakikalık işlem sonunda cerrahi (gizli dikiş) ile kapatılan bölge sizi tanımayan insanlar ameliyat olduğunu anlayamazlar. Ama diğer klasik yöntemlerde ise kalçanızda ömür boyu kalacak kocaman bir izi taşırsınız.

https://www.ideaklinikankara.com/kil-donmesi-ameliyati/
https://www.kildonmesiklinigi.com
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2017, 01:57:44 ÖS Gönderen: Avon »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek