Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Gaziantep Yuvalaması

Gönderen Konu: Gaziantep Yuvalaması  (Okunma sayısı 5397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KeRvAnCaN

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 523
  • Cinsiyet: Bay
  • Kendi halime bırakın beni artık.
Gaziantep Yuvalaması
« : Mayıs 13, 2010, 12:37:03 ÖS »
YUVALAMA



Malzemesi:
500 Gr. Prinç
300 Gr. Yağsız çiğ köftelik kıyma
1 Adet orta boy soğan
2 Yumurta
500 Gr. Kemiksiz parça et
150 Gr. Nohut
1,5 Kg Koyun yoğurdu(Yağlı)
Yağ, kuru nane



Yuvalama sadece Gaziantep'e özgü bir yemek olup, hazırlanması emek ve zaman gerektiren lezzetli bir yemektir.
Bir gece önceden yıkanıp süzgeçte bırakılan prinç, havanda dövülür. Havan yerine mikserle de ufatılır. Tam prinç unu haline gelmeden hazırlanan dövülmüş prinç yağsız kıyma, karabiber, tuz, ince kıyılmış soğan ve bir adet yumurta ile yoğrulur. Yoğurma sırasında karışıma su katılmaz, ancak yoğurmayı kolaylaştırmak için eller ıslatılabilir. Yuvarlanacak, ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edilir. Bu hamur lokma döker gibi bezelye büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır. Bir taraftan da küçük parçalara ayrılan hamur avuç içinde yuvalanır ve bezelye büyüklüğünde yuvarlak küreler haline getirilir. Yuvalama işi çok uzun zaman alacağından 2- 3 kişi ile ekip halinde yapılması tavsiye edilir. Hazırlanan bu küçük küreler kaynar suda 15 dakika haşlanır. Haşlanan yuvalamanın suyu süzülerek başka bir tencereye alınır.
Yuvalama için tercihen yağlı koyun yoğurdu veya süzme yoğurt tavsiye edilir. Parça etler ve nohut köpüğü alınarak ayrı bir kapta önceden pişirilir. Süzme yoğurt içerisine bir adet yumurta katılarak ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak kaynatılır. üzerine etin haşlama suyu ilave edilir. Kaynama başlayınca et ve nohut yoğurda ilave edilir. Son olarak önceden hazırlanmış olan yuvalamalar ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Pişme tamamlandığında servis kasesine alınan yemeğin üzerine başka bir tavada karıştırılarak hazırlanan yağ, tuz ve kuru nane ilave edilerek servise sunulur. Afiyet olsun.


Çok zahmetli ve emek isteyen bu yemek, Gaziantep'te ramazan bayramlarına has bir yemektir. Bayram öncesinde komşu hanımlar bu yemeği imece usulu ile hazırlarlar.  Bu zahmetli ve emekli yuvalama yemeği bir ramazan bayramında bir de çok ça özel misafirlerin hanelere teşrif ettikleri zamanlarda ikram edilir...

Çevrimdışı ~hazan~

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 54
  • الله ~~yÂR~~ الله
Gaziantep Yuvalaması
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2010, 12:46:38 ÖS »
Allah c.c. razı olsun, +-/*te
Çok güzel görünüyo yaa...

Çevrimdışı KeRvAnCaN

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 523
  • Cinsiyet: Bay
  • Kendi halime bırakın beni artık.
Gaziantep Yuvalaması
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2010, 12:50:53 ÖS »
Rabbim senden de razı olsun kardeşim gercekten cok güzel bir yöresel yemek denemekte fayda var derim afiyetler olsun ha bir de yanına tel şeriyeli bir pilav yapacaksın ne güzel olur

Çevrimdışı ~hazan~

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 54
  • الله ~~yÂR~~ الله
Gaziantep Yuvalaması
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2010, 01:14:38 ÖS »
Bilmezmiyim kardeşim,antepliyim zaten:)
Çok yorucu bir yemek ama,akrabalar,komşular toplanıp yapılacak türden..
Yalnız yapmak hem sıkıcı hemde zor olur...
Öneriler için  +-/*te

Çevrimdışı KeRvAnCaN

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 523
  • Cinsiyet: Bay
  • Kendi halime bırakın beni artık.
Gaziantep Yuvalaması
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2010, 01:17:31 ÖS »
eziyetli oldugundan yuvarlamanın tadıda sadace o zaman alınıyor başka bir gün yapılsa o kadar lezzetli olmuyor

Çevrimdışı ~hazan~

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 54
  • الله ~~yÂR~~ الله
Gaziantep Yuvalaması
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2010, 01:20:46 ÖS »
Kesinlikle...

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek