Malzemeler
1 Su Bardağı Kuru Fasulye
1 Çay Kaşığı Tuz
15 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye
Sos İçin
1 Adet Domates
3 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı
4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık plarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece öncedenıslatın. Süzüp büyük bir tencereye aktarın. Üzerini birkaç parmakgeçecek kadar soğuk su ekleyin. Hızlı ateşte yarım saat kaynatın vesüzün.
Aynıtencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi,ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu,kabağı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin.Arpa şehriyeyi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşinüzerinden alın.
Sosu hazırlamak için kabuğu soyulmuş domatesi,sarmısağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıraaktarın. Blendırı çalıştırmaya başladığınızda zeytinyağını azar azarekleyin. Çorbayı servis yapacağınız bir kaseye aktarın. Üzerine bu sosugezdirip, sıcak servis yapın.