Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Çay Demlemenin Altın Kuralları

Gönderen Konu: Çay Demlemenin Altın Kuralları  (Okunma sayısı 2153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Çay Demlemenin Altın Kuralları
« : Ocak 05, 2009, 03:06:14 ÖS »

İşte size çay demlemenin altın kuralları!

    * Taze ve soğuk su kullanın.
    * Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.
    * Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.
    * Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.
    * Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
    * Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
    * Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.


Çay nasıl saklanır?

İyi işlenmiş siyah çaylar, vakumlu ambalajlarda veya kapalı teneke kutularda iki yıla kadar dayanabilmesine rağmen, çayın tam olarak ne zaman toplandığını tespit etmek zor olabilir. Çoğu çaylar, deniz yoluyla taşındığı için satış noktalarına varmaları birkaç ay sürer. Yalnızca, mevsimlerin belirgin olarak ayırdedilebildiği bölgelerde yetişen, Darjeeling gibi birinci ve ikinci sürgünlerden alınan çayların toplanma zamanı belirlenebilir. Örneğin, haziran ayında satılan birinci sürgünler üç aylıktır. Bunlar gibi narin siyah çaylar en fazla altı ay dayanır ve bu durum yeşil çaylar için de geçerlidir. Çayı koyu renkli ve hava almaz bir kap içinde, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir.

İyi çay için birkaç öneri

    * Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazal oksijen kaybeder.
    * Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.
    * Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın.
    * Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur.
    * Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek