Malzemeler
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr. Brüksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
3-4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Yemeğin Tarifi
Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağıalalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim.Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımızhavucu ve patatesi ilave edelim. 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım.Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım.
6su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçükdoğradığımız sarmısakları ilave edelim. Çorbanın tuzunu ve karabiberiniayarlayalım.
Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kaptakarıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonunsuyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim. 10 dakika daha kaynatalım.Kaselere aktararak servis yapalım.
Not: Yumurta ve limon karışımınıçorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin.Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir.