Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Arabaşı Çorbası ve Hamuru

Gönderen Konu: Arabaşı Çorbası ve Hamuru  (Okunma sayısı 4922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Arabaşı Çorbası ve Hamuru
« : Haziran 22, 2008, 12:06:40 ÖS »


Malzemeler:
1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber


Yapılışı:
Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüzetavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunukoyun. Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum. Ayrı bir tavanıniçinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun vesoğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamındaaçın. Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı birazkavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 subardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suylaincelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktanindireceğinizde içine limon suyu ekleyin.
Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun.
Afiyet Olsun...

Hamuru için:
1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz


Hamurun Yapılışı:
Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasınıbekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserleiyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan dakarıştırarak dökün. Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarakkaynatın. İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için yabuzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz. Benimtepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi. Servis edeceğinizdehamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yeraçın. Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır.
« Son Düzenleme: Aralık 09, 2008, 12:11:05 ÖÖ Gönderen: elifsu »

Çevrimdışı HİRA.

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 502
  • Cinsiyet: Bayan
arabaşı çorbası ve hamuru
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2008, 12:08:29 ÖÖ »
teşekkür ederim bizde çok meşhurdur arabaşı ama pek bilinmiyor görünce sevindim :)

Çevrimdışı hakkinihelalet

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2752
  • Canim Oğlum
Arabaşı Çorbası ve Hamuru
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2008, 11:46:19 ÖÖ »
çok severim... kayseride kisin çok yapilir...
tesekürler canim...

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Arabaşı Çorbası ve Hamuru
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2008, 12:44:48 ÖS »
ben teşekkür ederim yöresel yemekleri severim bende...

Çevrimdışı Şeb-i Yeldâ

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1610
Arabaşı Çorbası ve Hamuru
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2008, 02:06:40 ÖS »
Annem çok merak ediyor...Bana nasip oldu yemesi ama pek benim damak zevkime uygun değil...

Yemesini bilememişim bütün yutmak gerekiyormuş... :)

« Son Düzenleme: Aralık 09, 2008, 02:08:46 ÖS Gönderen: MAY!S »

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Arabaşı Çorbası ve Hamuru
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2008, 02:11:25 ÖS »
Annem çok merak ediyor...Bana nasip oldu yemesi ama pek benim damak zevkime uygun değil...

Yemesini bilememişim bütün yutmak gerekiyormuş... :)



:) afiyet olsun beğenmesekte bir fikrimiz olur yeni tatlar yeni lezzetler denemek güzel...

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek