Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Ahududu

Gönderen Konu: Ahududu  (Okunma sayısı 2122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı şeyma19

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 895
Ahududu
« : Ekim 08, 2008, 06:02:14 ÖS »
Ölümcül hastalıklar listesinin en başındaki yerini hiç kaybetmeyen kansere karşı tıp dünyası var gücüyle çalışıyor. Ancak bu berbat hastalığın tedavisinde önemli mesafeler alındığını söylemek maalesef mümkün değil. Bu sebeple kanser konusundaki çalışmalarda, öncelikle hastalığa yakalanma riskini azaltacak araştırmalara ağırlık veriliyor.

Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından uzun yıllardır sürdürülen çalışmalarda da beslenmenin kanser üzerindeki etkileri araştırılıyordu. Elde edilen sonuçlara göre; günde 4-6 kez sebze ve meyve yemek, kanser hastalığına yakalanma riskini önemli derecede azaltıyor.

Ohio State Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda, özellikle siyah ahududunun yemek borusu (esophageal) kanserinin oluşumunu engellediği belirlendi. Uzmanlar, çileğin de tıpkı ahududunda olduğu gibi anti-kanserojen özellikleri olduğunu söylüyorlar.

Yemek borusu kanserine yol açan NMBA maddesini farelere enjekte eden uzmanlar, bu fareye günde 5-6 defa siyah ahududu yedirmişler. Günlük normal besinlerinin yüzde 10’u oranında siyah ahududu verilen farelerde, bir süre sonra kanser tümörlerin yüzde 39-49 arasında azaldığı tespit edilmiş. Ahududu verilmeyen farelerde ise herhangi bir değişim olmadığı gözlenmiş.

Ulusal Kanser Enstitüsü uzmanlarının araştırmalar sırasında elde ettiği bir başka gerçek de şu olmuş: Günde 4-6 kez sebze ve meyve yemek de, kanser hastalığının önlenmesinde önemli derecede etkili oluyor.


Güçlü bir bağışıklık sistemi için öneriler
İki porsiyon protein tüketin

- Bol meyve ve sebze yiyin

- Şekerli besinleri ve içecekleri azaltın

- Bol sıvı tüketin

- Ellerinizi sık sık yıkayın


Şekerden uzak durun
Bağışıklık sisteminin güçlü olması hastalıklardan korunmada en etkili faktörlerden biridir. Özellikle savunma hücreleri tam gelişmediği için bebeklerin, okul çağındaki çocukların ve bağışıklık sistemleri zayıflayan yaşlıların enfeksiyonlara yakalanma riski daha yüksektir. Bilim adamları bu yüzden alınacak bazı tedbirlerle bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğine dikkat çekiyorlar.

Günde en az iki porsiyon protein içeren gıda tüketilmesi ve bol meyve-sebze yenilmesi bağışıklığın güçlendirilmesinde etkili rol oynuyor. Uzmanlara göre tüketilen şeker miktarının da sınırlandırılması gerekiyor. Araştırmalar şekerin akyuvarların bakterileri yutma ve yok etme yeteneğini azalttığını gösteriyor. 100 gram şeker içeren bir içeceğin iki saat içinde bağışıklık fonksiyonlarını yarı yarıya düşürdüğü, bunun da en az 5 saat sürdüğü belirtiliyor.

Açık havada egzersiz yapmak da son derece yararlı. Ateşi yükselen kişilerin ise bol su içmeleri öneriliyor. Enfeksiyonlara sebep olan mikroplardan korunmak için de ellerin sık sık yıkanması büyük önem taşıyor.


alıntı

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Ahududu
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2010, 06:58:31 ÖS »
Ahududu :
Ağaççileği ve sultan böğürtleni olarak tanınır. Haziran-Temmuz aylarıarasında beyazımtırak renkli çiçekler açan, 30-150 cm boyunda, çoksenelik, dikenli, çalı görünüşünde bir bitkidir. Dağlık mıntıkalarınorman ve korularında tesadüf edilir. Gövdesi dallı, dikenli veyatıktır. Yaprakları 3-5 parçalı, sivri uçlu, yaprak sapı kıvrıkdikenlidir. Çiçekleri ekseriya dalların ucunda 5-10 çiçekli salkımhalindedirler. Meyvesi etli ve birçok eriksi tipli meyvelerin birarayagelmesi ile meydana gelmis, küre biçiminde, kırmızı renkli ve güzelkokuludur. Meyveleri temmuz ve agustos aylarında olgunlaşır. Çoğuçesitleri bahçelerde yetiştirilir. Umumiyetle sonbaharda 1-1,5 m aralıkbırakılmak suretiyle dikilir. Ahududurar her 6-7 senede biryenilenmelidir. Türkiye’de; Ege, Marmara, Karadeniz bölgelerindeyetiştişir

Kullanıldığı yerler:
Kullanılankısmı, meyve, çiçek ve yapraklarıdır. Meyveler tamamen olgunlaştıklarızaman toplanır. Yapraklarında tanen, meyvelerinde ise organik asitler(malik asit, sitrik asit vs.) şeker, pektin, uçucu ve sabit yağlarbulunmaktadır. Yaprakları bogaz hastalıklarında gargara içinkullanılır. Çiçeklerinden romatizma ve nikris (gut) hastalıklarındafaydalanılır. Taze olarak, şeker ve böbrek hastalıklarında perhizyiyeceği olarak istifade edilir. Halk arasında ishal ve ateşlihastalıklara karşı tavsiye edilir.

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek